Flera polisresurser på plats vid en adress i Sollentuna efter att en skottlossning ägt rum. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Skottlossning i Sollentuna – två personer misstänks för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man är allvarligt skadad efter skottlossning i ett bostadsområde i Sollentuna, norr om Stockholm, sent på lördagskvällen. Två personer är gripna misstänkta för mordförsök.

Skottlossningen skedde vid klockan 23.30 på lördageni Sollentuna, på en plats där det även tidigare skett skjutningar.

– Hylsor har anträffats på marken och flera typer av resurser är på plats, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vid polisen.

En teknisk undersökning genomförs på brottsplatsen och polisen pratar med eventuella vittnen. Området genomsöks av med både helikopter och hundpatrull, enligt polisens hemsida.

En skottskadad person ska sedan ha hittats i baksätet på en bil som polisen stoppat på E4:an en bit från platsen, enligt medieuppgifter.

Polisen vill inte kommentera de uppgifterna men bekräftar att en person skottskadats och utreder nu sambandet till skottlossningen. Ett antal personer har också hämtats till förhör under natten, varav två gripits misstänkta för grovt vapenbrott och mordförsök.

Ingen skadad person anträffades på platsen för skjutningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.