Foto: Dennis Glennklev

Två gripna för skottdåd i Tensta

Uppdaterad
Publicerad

Två män greps på torsdagskvällen, misstänkta för att ha skjutit en man i Tensta i nordvästra Stockholm. Mannen är förd till sjukhus och vårdas för skottskador.

– Hans skador är lindrigare än vi trodde från början. De är inte livshotande, säger polisens presstalesperson Ola Österling till TT.

Larmet kom till polisen 17.49. En timme senare påträffades den skottskadade en bit från den misstänkta brottsplatsen. Han var vaken och talbar när han hämtades av ambulans, men skadorna bedömdes som allvarliga.

Spaning med helikopter och hundpatrull

Polisen spärrade av området där mannen sköts och letade senare under kvällen efter teknisk bevisning. Sökandet efter de misstänkta pågick under under kvällen med bilar, helikopter och hundpatrull.

– Vi har förhört flera vittnen och även offret. En eller flera gärningsmän har avvikit från platsen, sade Ola Österling.

Klockan 23 meddelade polisen att en person har gripits och anhållits av åklagare och att ytterligare en person har frihetsberövats och ska förhöras.

På brottsplatsen har man hittat hylsor och skotthål i en fasad. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.