”Jag är ett levande bevis.” I dag arbetar Mohamed på en fritidsgård och hjälper ungdomar att hamna rätt från början. Foto: Anders Nordqvist/SVT

Stod i hamburgerkön – blev av med benen

Uppdaterad
Publicerad

Han beställde mat när en okänd person plötsligt började skjuta mot grillkiosken. – Det blev helt svart, säger Mohamed Ahmad.

Själv minns han inte så mycket. Men skotthålen i väggen påminner fortfarande Tenstaborna om den där dagen i oktober för två år sedan.

– Jag vaknade upp på sjukhuset och var amputerad.

Dödsskjutningar i storstäderna

När SVT Nyheter Stockholm träffar Mohamed Ahmad kommer han rullandes med bestämda tag över torget. Det har varit en kamp tillbaka till vardagen.

Beställde hamburgare

Han hade tagit tunnelbanan hem och ställde sig i kön till snabbköket. Sekunderna senare dök en person på moped upp och sköt urskillningslöst.

Tre personer skadades lindrigt i kaoset som utbröt. Mohamed träffades i axeln och i buken. Han har fått höra att han befann sig på fel plats vid fel tillfälle.

– Folk är inte prickskyttar, de skjuter hänsynslöst. Måste någon dö innan det blir någon reaktion, undrar han.

Hör Mohamed berätta mer om skjutningen i inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningar i storstäderna

Mer i ämnet