Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man påträffades med skottskador invid en lekplats i Solna under fredagskvällen. Se bilder från platsen i klippet. Foto: Janne Åkesson, Swepix

Två skottskadade män funna i Solna – en nära en lekplats

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern hittades skottskadade i Solna på fredagskvällen. Den första mannen hittades vid en lekplats, och kort där efter hittades den andra mannen i ett bostadsområde inte långt därifrån. Ingen misstänkt har gripits.

Det var strax innan klockan 22 som polisen meddelade att de hittat en skottskadad man i Solna. En av dem som ringde in till polisen berättade att gärningspersonen ska ha lämnat platsen på en sparkcykel.

Kort därefter hittades ytterligare en skottskadad man i ett bostadsområde inte långt därifrån. Också han omhändertogs av ambulanspersonal och åkte till sjukhus.

Våldsvågen i Stockholm

Två mordförsök

Båda männen är i 20-årsåldern och deras skador är inte livshotande. Polisen kan i nuläget inte svara på om någon av dem är kända av polisen sedan tidigare.

– Vi rubricerar båda händelserna som mordförsök, säger Towe Hägg.

Enligt polisen har det gjorts fynd under natten av föremål som är intressanta i utredningen men ingen misstänkt är gripen.

– Insatsen fortsätter med oförminskad styrka. Jag hyser gott hopp om att det kommer frihetsberövas personer i ärendet, säger Stockholmspolisens presstalesperson Ola Österling.

Utreder kopplingar

Solna har drabbats av ett antal våldsdåd i närtid och för bara ett par veckor sedan sköts en man ihjäl i närliggande Hagalund. Polisen utreder nu om det finns kopplingar och polisen kartlägger nu de skadade i fredagens skjutning.

– Det är nära till hands att bedöma att det finns samband, säger Ola Österling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet