Skottskadad man tog sig till sjukhus – dog av sina skador

Uppdaterad
Publicerad

En skottskadad man i 25-årsåldern tog sig på egen hand till Karolinska sjukhuset under söndagskvällen men avled senare under kvällen. Ännu finns ingen gripen eller misstänkt för dådet.

Larmet kom klockan 19.40 till polisen. En skottskadad man i 25-åldern hade tagit sig till Karolinska sjukhuset på egen hand under kvällen men han avled några timmar senare.

– Jag kan nu bekräfta att han avlidit av sina skador, säger Karin Stanley, RLC-befäl vid Stockholmspolisen, till SVT Nyheter.

Var någonstans på kroppen hade skotten träffat?

– Vi kan inte gå in på i detalj om hur skadorna sett ut.

Ingen gripen eller misstänkt

Polisen vill i övrigt inte gå in på några detaljer om den ihjälskjutne mannen, men bekräftar att han är född 1991.

På måndagsmorgonen fanns ännu ingen gripen och inte heller någon misstänkt. Fem personer har förhörts under natten men de är inte misstänkta.

– Att de tas in för förhör betyder att de kan ha uppgifter om utredningen, inte att de är misstänkta. Om förhören har gett något resultat känner jag inte till och skulle ändå inte kunna kommentera det, säger Sven-Erik Olsson, presskommunikatör på Stockholmspolisen vid sextiden på måndagsmorgonen.

”Någonstans i Stockholmsområdet”

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska föraren av bilen som den skadade kom med ha uppgivit att de prejats av en annan bil och blivit beskjutna i närheten av sjukhuset. Detta vill polisen inte kommentera i nuläget, man kan heller inte säga något om var skjutningen ska ha ägt rum.

– Det är någonstans i Stockholmsområdet. Vi har ett stort antal polisenheter som jobbar med ärendet just nu, säger Karin Stanley.

Aftonbladet skriver att skjutningen skedde i Sundbyberg men fortfarande på måndagmorgonen kunde polisen inte bekräfta det.

– Det är fortfarande oklart, den här personen blev skjutsad till sjukhuset av en privatperson, så jag kan inte säga någon plats direkt, säger Sven-Erik Olsson.

Enligt Aftonbladet har ett område i närheten av Karolinska sjukhuset spärrats av för teknisk undersökning.

– Tekniker håller på att arbeta, men jag kan inte gå in på var det är i nuläget. Vi håller på att jobba vidare, säger Lena Baakki, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till TT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.