Foto: SVT/arkiv

En vecka till skolstart – nu slutar gratiskorten för skolungdomar gälla

Publicerad

I dag slutade gratiskorten för skolungdomar att gälla i SL-trafiken, trots att det är tio dagar kvar av sommarlovet. Det här efter en miss från SL. Nästa sommar ska ungdomarnas kort gälla under hela sommaren, meddelade SL i dag, men i år får ungdomarna betala ordinarie pris fram till skolstart.

Kortet var giltigt mellan 16 juni och 9 augusti. Det gällde för alla skolungdomar från årskurs 6 i grundskolan, upp till årskurs 2 i gymnasiet, gymnasiesärskolan eller årskurs 6-10 i specialskolan. Totalt har SL skickat ut kort till drygt 160 000 skolelever i hela länet. SL tar på sig missen att kortet slutar gälla en vecka före skolstart.

– Det blev fel när vi tänkte på de här datumen, säger Henrik Palmér, presskontakt på SL.

Enligt Henrik Palmér har trafikförvaltningen fått ett bidrag på 78,5 miljoner kronor för att kunna dela ut biljetter under sommarlovet. Och föräldrar är kritiska till SL:s hantering.

– Det är dåligt att det är uppehåll en vecka innan de börjar skolan igen. Man får nu betala varje gång man ska åka och det blir en onödig utgift tycker jag, säger Lars Torgé.

Vicktoria Tarré har varit på semester med sin son i sommar och hon menar på att det är inte förrän nu man är i behov av SL-kortet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer