Foto: SVT

Smash and grab mot lyxbutik

En exklusiv klädesbutik i centrala Stockholm utsattes i natt för ett smash and grab-försök. En stor hjullastare försökte ta sig in genom skyltfönstret.

Polisen larmades vid klockan 04.40 om att en hjullastare försökte ta sig in i en exklusiv klädesbutik på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm.

– Enligt patrullen på plats är det den största hjullastare de någonsin sett, säger Mikael Pettersson LC-befäl vid Stockholmspolisen.

Många misstänkta

Enligt vittnesuppgifter till polisen ska fem, sex maskerade personer ha synts på platsen.

– Men av någon anledning lyckades man inte ta sig in med den stora hjullastaren och försvann istället från platsen i en mörk personbil, säger Mikael Pettersson.

Hjullastaren står kvar och polisen har nu spärrat av brottsplatsen för en teknisk undersökning.

– Gärningmännen har inte fått med sig något från butiken. Troligtvis är skadorna sådana att det inte gick att bereda sig tillträde till lokalen. Det är oklart var de hittade hjullastaren, avslutar Mikael Pettersson.

Brottet rubriceras som försök till grov stöld.

Flera försök i Stockholmsområdet

Försöket är det tredje smash and grab-försöket i Stockholmsområdet på drygt en vecka. Den 12 mars utsattes en annan lyxbutik på Östermalm, och i söndags rammades en pizzeria i Knivsta av en lastbil.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer