Olyckan inträffade nära Rålambshovsparken, på Kungsholmen i Stockholm Foto: TT / SVT

Smet från polis – dog i olycka

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern flydde från polisen efter att ha stoppats på Södermalm i centrala Stockholm. En liten stund senare omkom mannen i en olycka.

Vid 19.30 i lördags stoppade polisen en bil för en kontroll. Föraren hoppade ur och sprang därifrån medan en polis jagade efter honom.

Den andra polisen blev då hotad av bilens passagerare som därefter satte sig bakom ratten och körde i väg. Enligt polisen ska mannen ha visat upp något som uppfattades som ett vapen.

Kort efteråt krockade bilen med en annan bil på Kungsholmen. På söndagseftermiddagen meddelade polisen att föraren omkommit i olyckan. En person i den andra bilen fick lindriga skador.

Den man som körde bilen när polisen först stoppade den har ännu inte hittats, enligt Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen region Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.