Foto: SVT

Snart öppnar Slussens nya bussterminal

Uppdaterad
Publicerad

Den andra maj öppnar Slussens nya, provisoriska bussterminal, på Stadsgården. Från projektledarna räknar man med svårigheter till en början.
– Som alltid när man öppnar något nytt blir det kanske lite kaosartat, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig för projekt Slussen vid Stockholms stad.

Den andra maj flyttar Nacka/Värmdö-bussarnas hållplatser till en tillfällig bussterminal på stadsgårdsleden. Orsaken är att området kring där den tidigare bussterminalen låg ska rivas.

Men den nya terminalen är tillfällig och ska rivas om fem år.

Har ni lagt er på en rimlig nivå?

– Eftersom det är ett provisorium skulle man kunna tänka sig att vi gjort avkall på viss kvalitet men med tanke på att det är ett provisorium som ska leva i fem-sex år så har vi valt att bygga det enligt gällande riktlinjer för en permanent installation, säger Lars Devero som är programledare för program Slussen.

”En investering för Nacka/Värmdöborna”

För resenärerna som ska vidare med tunnelbanan när de kommer in till den nya terminalen kommer det att bli runt 150 meter längre att gå. Den provisoriska terminalen har kostat runt 60 miljoner kronor att bygga.

Är det en rimlig kostnad?

– Det är svårt för mig att avgöra om det är en rimlig kostnadsnivå men det här är en investering för Nacka/Värmdöborna så att de får en fullgod terminal under de år som det är en tillfällig lösning, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig för projekt Slussen vid Stockholms stad.

”Kanske lite kaosartat”

Från Stockholms stad räknar man dock med att den första tiden kan komma att bli något rörig för resenärerna.

– Som alltid när man öppnar något nytt så blir det kanske lite kaosartat. Vi kommer dessutom inte ha alla hisschakt och trapphus igång den andra maj utan det kommer att vara lite trångt i början, säger Eva Rosman.

Och man får räkna med visst buller.

– Det här är fortfarande en byggarbetsplats så man kommer att få stå ut med att det låter för att vi bygger om.

– Just det värsta bullret tror jag att man slipper och vi avgränsar så mycket som vi kan men det är en sluss vi ska bygga om och det kommer att ta tid och det kommer att låta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer