Upplands Väsbys kommundirektör Regina Kevius är mycket skarp i kritiken mot en av kommunens chefer som gick före i vaccinationskön. ”En medveten handling”, säger hon. Hör mer om hur det gick till i videon ovan. Foto: TT/Upplands Väsby kommun

Kommundirektören: ”En medveten handling av chefen att runda vaccinkön”

Uppdaterad
Publicerad

I februari blev det känt att en socialchef i Upplands Väsby fått sin första spruta mot covid-19, trots att han inte ingick i gruppen av vårdpersonal som vaccinerades vid tidpunkten. Nu avskedas han, och kommunens högsta tjänsteman, kommundirektören Regina Kevius, är mycket kritisk mot mannens beteende.

Kommunen tillsatte en utredning som nu lett fram till att socialchefen fått besked om avsked. När det gäller själva vaccineringen handlar det inte om några överblivna doser som i många andra fall, utan det var en medveten handling, säger kommundirektören Regina Kevius.

Hör mer i videon ovan.

Den nu avskedade socialchefen har tidigare sagt till Aftonbladet att han inte kunde säga hur han fick möjlighet att få en vaccindos.

Corona i Stockholm

– Jag kan inte svara något tydligt på det, mer än att jag fick ett erbjudande och valde att tacka ja. Jag har inte bett om att få gå före.

SVT söker den avgående socialchefen för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet