– Det blir ju total trafikinfarkt i Stockholm när något sånt här sker, säger Ingvar Arebratt som är enhetschef på Trafikverket. Foto: Trafikverket

Infarter till Södra länken stängdes – kaos i morgontrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Ett havererat asfaltsverk gjorde att ett renoveringsarbete vid Södra länken drog ut på tiden – något som orsakade stora köer i morgontrafiken.

– Det blir ju total trafikinfarkt i Stockholm när något sånt här sker, säger Ingvar Arebratt som är enhetschef på Trafikverket.

Södra länken var delvis avstängd under tisdagsmorgonen efter att ett planerat vägarbete vid infarterna dragit ut på tiden. Planen var att arbetet skulle varit klart kl. 5 på morgonen, innan morgonrusningen drog igång.

Men ett trasigt asfaltsverk gjorde att gjorde det blir klart först in på förmiddagen. När asfaltsverket var igång igen var trafiken så tjock att lastbilarna som hämtade asfalten fastnade i köerna.

– Inför nattens vägarbete kör vi fram asfalt så att det finns så att det räcker, säger Ingvar Arebratt.

Alla Södra länkens infarter mot Nacka stängdes av. Även utfarten vid Sicklatråget var avstängd och Södra länken mot Värmdövägen stängdes på grund av stillastående köer.

Avstängningarna påverkade även trafik från Essingeleden och Fredhällstunneln där det också bildades köer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.