Söderledstunneln stängd på grund av vattenläcka

Uppdaterad
Publicerad

Söderledstunneln har stängts av akut i södergående riktning på grund av en vattenläcka. Tunneln väntas vara stängd till klockan sju på fredagsmorgonen.

Skyddsbilar är på plats för att blockera hela Söderledstunneln efter en vattenläcka som underminerat vägen, det rapporterar Trafikredaktionen Stockholm.

Felavhjälpning har påbörjats på platsen, och enligt Trafikverket har stoppet orsakat stora köer. Vattenläckan påverkar bland annat Pampaslänken och Klarastrandsleden, båda i södergående riktning, samt Klaratunneln i båda riktningarna.

-Det är risk för att vägen är underminerad. Vi har folk som jobbar där inne, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket till TT.

-Vägen är definitivt avstängd till klockan sju i morgon, från Blekholmstorget och söderut. Det beror på vad de hittar, vad det är som har sprungit läck.

Under fredagsmorgonen meddelade Trafikverket att tunneln åter är öppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.