Somalia Bandy mötte SBBK under onsdagen Foto: Troy Enekvist

Publikrekord när Spånga mötte Somalia Bandy

Uppdaterad
Publicerad

Föreningarna Somalia Bandy och Spånga / Bromstens Bandyklubb (SBBK) tröttnade på den negativa energin i västerort, som våldet medför, och bestämde sig för att hålla en vänskapsmatch för integration.

Somalia Bandy mötte Spånga/ Bromstens Bandyklubb (SBBK) på Spånga Idrottsplats i en vänskapsmatch på onsdagskvällen. Matchen spelades i åldrarna 14 till 17.

– SBBK:s sextonåringar är ett av Sveriges bästa lag och spelade semifinal i helgen så de fick bra motstånd, säger August Liljeqvist som är ungdomsansvarig på SBBK.

Alternativ till utanförskap

Både Somalia Bandy och SBBK vill visa att skridskoåkning är ett alternativ till utanförskapet.

– Vi i Somalia Bandy tycker att sporten underlättar steget in i svenska samhället, säger Somalia Bandys ordförande Mahad Musse.

Matchen blev en rysare

Somalia Bandy gjorde två mål i första halvlek, men SBBK:s Ludvig Nyhed kviterade snabbt i andra halvlek.

– Då gick proppen lite ur Somalia Bandy, säger August Liljeqvist.

Men sen vände det igen. Somalia Bandy gjorde ett tredje mål och lyckades sen hålla borta SBBK under rysarminuterna som var kvar tills matchen var över.

Arrangörerna var väldigt nöjda med stämningen bland publiken, som slog rekord i antal på Spånga IP. En ny vänskapsmatch mellan SBBK och Somalia Bandy planeras i november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.