Foto: Maja Suslin/TT

Stor anstormning väntas på båtar och bussar idag

Publicerad

Skärgårdsbåtarna och delar av kollektivtrafiken, framför allt vissa busslinjer, väntar stor anstormning av resenärer i helgen. Samtidigt läggs SL-trafiken om till sommartidtabell.

Det kan bli trångt på bussar och båtar i helgen när många vill fira midsommar i skärgården. Och ska du åka kollektivtrafik idag, midsommarafton, så kom ihåg att trafiken går som på en lördag, och på lördag går trafiken som på en söndag. Storstockholms lokaltrafik, SL, passar även på att byta till sommartidtabell idag.

– Eftersom vi byter tidtabeller och några spåravstängningar börjar idag, till exempel mellan Alvik och Solna station, så vill vi att våra resenärer kollar i reseplaneraren på sl.se eller i vår app för att se när och var trafiken går, säger Claes Keisu, presskommunikatör på SL.

Under midsommarafton förstärker SL busstrafiken mot Roslagen och Värmdö, dit många åker för att fira midsommar. Till dessa resmål blir det ofta långa bilköer, vilket påverkar även bussarnas möjlighet att komma fram, förvarnar SL på sin webbplats.

Förstärkt båttrafik till skärgården

Många av Waxholmsbolagets båtturer är förstärkta med större fartyg eller extra fartyg, men på sin webbplats varnar de för att förseningar ändå kan förekomma. Vissa turer kan också komma att köras av ett annat fartyg än det som står angivet i tidtabellen, så därför vill Waxholmsbolaget att man talar om vart man vill åka när man går på fartyget, så att man är säker på att komma rätt.

Waxholmsbolaget påminner även om att inget gods får tas med på båtarna fram till på söndag kväll, detta av utrymmesskäl. Däremot får man ta med sig handbagage som väger upp till 30 kg i form av en väska, ryggsäck, kasse eller liknande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.