Foto: SVT

Söndagens flytt till nya sjukhusbyggnaden är nu klar

Uppdaterad
Publicerad

Söndagens patientflytt till nya sjukhusbyggnaden är klar och vårdpersonalen har börjat vårda patienterna i de nya lokalerna. För patienterna innebär det att de nu får fortsätta sin vistelse på Karolinska Universitetssjukhuset i egna rum.

– Flytten har gått lugnt till och helt enligt plan. De patienter som flyttades finns nu i sina nya rum sedan några timmar tillbaka i den nya miljön. Vi har inte haft några patientrelaterade medicinska incidenter i samband med flytten, skrev Annelie Liljegren, överläkare och ansvarig för patientflytten, i ett pressmeddelande vid lunchtid på söndagen.

Rum utformade så att personal kan jobba i team

Rummen är utrustade med en sjukhussäng, sängbord, fåtölj, stol, bord och ett låsbart klädskåp samt en extrasäng för anhöriga. Rummets utformning och storlek skapar förutsättningar för vårdpersonalen att arbeta i team, inne i rummet hos patienten.

– Flytten av all utrustning är också den klar och vi är förberedda för att ta emot patienter till våra mottagningar som öppnar i den nya byggnaden i morgon bitti.

I den här delen flyttade en del öppenvård och vårdavdelningarna för reumatologi-, hud- och njursjukdomar och imorgon öppnar sjukhusets nya huvudentré på Eugeniavägen 3.

Datum för kommande flyttar till nya sjukhusbyggnaden

13 maj – delar av cancerverksamheten

7 oktober – neuroverksamheten

28 oktober – akutmottagningen för vuxna, dvs den nya intensivakuten, operation, intensivvård resterande vårdavdelningar samt förlossningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.