Foto: Caroline Kernen, ABC.

Spångabo världsmästare i flipper

Uppdaterad
Publicerad

Spångabon Jörgen Holm har efter 25 års spelande äntligen kammat hem titeln världsmästare i flipper.

– Det är det största man kan vinna inom flippervärlden. Nu efteråt känns det kul och lite tomt, säger han.

Han äger inget eget spel eftersom han tröttnar på spelen efter ett tag, och nu för tiden tränar han bara en gång i månaden.

– Jag kan aldrig spela hemma; då är ungarna där och tar över. Men det är som att cykla, det sitter, säger han.

För 25 år sedan började Jörgen Holm spela på flipperspelen som stod lite överallt, som han uttrycker det. Och sedan i söndags då VM hölls i Frankfurt kan han titulera sig som världsmästare.

Ny färjelinje

På lördag startar den nya färjelinjen som ska trafikera Riddarfjärden. Under 11 helger framöver, lördag och söndag, kommer färjan att gå med halvtimmestrafik mellan Kungsholmen, Stadshuset, Riddarholmen och Södermälarstrand. Turen kostar 45 kronor och körs av Ressel rederi AB.

Sjundeklassare dekorerar Odenplan

Rinkebyskolan och Vasa real har tillsammans arbetat under fyra veckors tid med att dekorera de blå planket runt byggarbetet vid Odenplan. Projektet är ett initiativ av Stockholms konst och på måndag invigs konstverket.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.