Foto: Privat

Spårvagn har spårat ur vid Kungsträdgården

Uppdaterad
Publicerad

Under eftermiddagen spårade en vagn ur vid Kungsträdgården. All spårvagnstrafik på linje 7 vänder nu vid Norrmalmstorg tills man fått vagnen på rätt väg.
– Vagnen har inte spårat ut rätt i trafiken utan det hände när man skulle vända den vid slutstationen, säger Johan Nordgren, presskommunikatör på SL.

Urspårningen skedde när spårvagnen skulle vända vid Kungsträdgården. För att vända vagnen behöver man stänga av banan för att få den på rätt väg men enligt SL var det något som gick fel under processen.

– Vi vet inte exakt vad det är som gick snett, det är inte något som vi kommer få svar på under den närmaste tiden utan det måste utredas först, säger Johan Nordgren, presskommunikatör på SL.

Vänder vid Norrmalmstorg

All spårvagnstrafik på linje 7 stängdes till en början av och ersattes med bussar men vid 18-tiden kunde man sätta på strömmen. Tågen kan dock inte åka ända fram till Kungsträdgården utan vänder vid Norrmalmstorg. Det ska även finnas två bussar som till viss del trafikerar sträckan.

– Man får går ett par hundra meter extra men det tror jag att man kan leva med. Vi har värdar ute som informerar resenärerna, säger Johan Nordgren.

I nuläget finns ingen prognos för när trafiken kan gå som vanligt igen men på SL hoppas man att det ska vara löst under kvällen eller natten.

– I normala fall har man åtgärdat såna här saker inom ett dygn men nu vet vi ju inte vad orsaken är. Vi har begärt att någon ska komma och försöka lyfta tåget rätt och se vad det är för skador, säger Johan Nordgren.

Enligt SL har ingen person skadats under incidenten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer