Spelbutik spärrades av efter mystiska paket – men inget misstänkt hittades

Uppdaterad
Publicerad

En spelbutik i Vallentuna spärrades efter larm om att personal ska ha reagerat på något i samband med en paketleverans. Personer som befann sig i närheten av de aktuella paketen började hosta. Senare visade det sig att det inte fanns några farliga ämnen i paketen.

Polis, räddningstjänst och ambulans var på plats under onsdagen. De personer som man trodde blivit exponerade av det okända godset sanerades i en närliggande lokal och fördes senare till sjukhus.

– Det görs alltid när man inte vet vilka ämnen det handlar om, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Det var ett företag som levererade flera burar med paket till butiken. Det är i nuläget okänt vad det är som personalen reagerat på. Senare på eftermiddagen kom beskedet att Räddningstjänsten som undersökt paketen inte har hittat några skadliga ämnen.

– Man visste ju inte vilket paket det rörde sig om eller om den här reaktionen kom från paketen, det var bara något man misstänkte. Så vi har undersökt alla paketen men hittade ingenting misstänkt i något av dem, säger Tobias Åkesson, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.