Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Stabsläget inom sjukvården avblåst

Uppdaterad
Publicerad

Akutsjukhusen och ambulanstransporter påverkades av det kraftiga snövädret igår, men sedan klockan sex i morse var det ökade beredskapsläget avblåst.

– Det har varit ett tufft dygn för sjukvården, precis som för alla andra. Det har varit svårt att ta sig fram för ambulanser och för patienter, men nu är läget mer normalt. Ambulanserna kommer fram som de ska i stort sett i hela länet, säger Anna Nergårdh, chefläkare på Stockholms läns landsting, till SVT Nyheter Stockholm.

Räknar med halkskador

Anna Nergårdh berättar att man följer läget noga och att man kan fatta beslut om nytt stabsläge om det behövs. Hon betonar också att om man har ett sjukvårdsbehov ska man i första hand ringa 1177 för att få reda på var man bäst söker vård.

Snörekord i Stockholm

– Vi räknar med att det kommer vara en del halkskador idag. Och är man på akuten så ska man veta att vi gör en strikt medicinsk prioritering av vårdbehovet, och då kan det bli långa väntetider för vissa, säger Anna Nergårdh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snörekord i Stockholm

Mer i ämnet