Slussen Visa alla (5)
Visa alla (5)

Stockholm bombarderat av snökanonen

Uppdaterad
Publicerad

Snökanonen som SMHI varnat för de senaste dagarna har under natten riktat mynningen mot huvudstaden. ”Snöfallet fortsätter under hela dagen och avtar först sent i kväll”, säger Sandra Andersson, meteorolog på SMHI.

Stockholmarna vaknar i dag upp till en helt vintervit stad. Under natten har det fallit mellan fem och tio centimeter snö, lokalt har det kommit mer, och ännu mer är att vänta.

– Vi har fortfarande ett snöfallsområde över ostkusten och dessutom nordostvindar som ligger på och förstärker från kusten, säger Sandra Andersson.

Trafikverket varnar för besvärligt väglag i hela Stockholmsområdet men vid 06.30-tiden fanns ännu inga rapporter om olyckor med personskador, enligt Stockholmspolisen som dock befarar att trafiksituationen kan förvärras när morgonrusningen drar i gång.

Kollektivtrafiken har problem

Bussar, tunnelbanor och pendeltåg har problem att ta sig fram i den myckna snön i huvudstadsområdet. Enligt SL:s hemsida dras samtliga trafikslag med förseningar och oregelbundna avgångar på grund av framkomlighetsproblem.

Mest snö längs ostkusten

Även i Skåne och Blekinge har det börjat snöa under natten.

– Det är ett snöfall som kommer söderifrån men det väntas inte lika stora mängder snö där som längs ostkusten. Men det är säsongens första snöfall så vi har gått ute med en klass 1-varning för tidigt snöfall, säger Sandra Andersson.

De närmaste dagarna fortsätter det att snöa, framför allt längs ostkusten. Prognosen för helgen är mer osäker men enligt SMHI finns antydan till mer snö.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

tRAFIK
Slussen
BUSSAR
Enligt SL:s hemsida så är det förseningar på bussar, tunnelbanor och pendeltåg som har problem med att ta sig fram i snön.
Lidingö
Lidingö
Snö
snökanon
De närmaste dagarna fortsätter det att snöa, framför allt längs ostkusten, enligt SMHI.