Foto: TT

Stockholm fjärde säkraste staden i världen

Uppdaterad
Publicerad

Stockholm kniper en fjärdeplats på listan över världens säkraste städer i en ny rapport från The Economist Intelligence Unit.

Efter Tokyo, Singapore och Osaka är Stockholm säkrast i världen. Och tittar man bara på storstäderna i Europa så toppar Stockholm listan. Rapporten från The Economist Intelligence Unit går igenom över 40 olika indikatorer, bland annat digital säkerhet, infrastruktur, hälsa och personlig säkerhet.

Finansborgarrådet Karin Wanngård (S) är mycket nöjd över placeringen.

– Det är ett kvitto på att vår stad hävdar sig mycket väl i den internationella konkurrensen. Medvetna satsningar på infrastruktur, både digital och fysisk, och ett väl fungerande välfärdssystem har gett resultat. Vi arbetar också aktivt med en trygg stadsplanering, bland annat genom att kartlägga och åtgärda otrygga områden i staden, säger hon i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.