Foto: TT

Stockholm inför sommarparkeringar

Uppdaterad
Publicerad

Nu när semestern börjar närma sig kan det bli ett elände för stockholmare som tänkt parkera sin bil en längre tid under sin semester. Därför ska nu Stockholm Stad för första gången börja med sommarparkeringar.

Stockholms stad ska börja med sommarparkeringar. Syftet är att underlätta för stockholmarna att lämna bilen hemma under semestern.

– Man kanske är bortrest och inte vill ha bilen på gatan, då kan man ha den i vårt garage till en lägre kostnad än vad det annars kostar, säger Daniel Helldén (MP) som är trafikborgarråd.

Och det finns stockholmare som är positiva till parkeringarna.

– Det är en utmärkt idé. Om man har bil i innerstaden så blir det mycket bök om man ska följa reglerna och behöva flytta på bilen vecka efter vecka, säger Sven-Olov Carlsson.

På fem olika platser

Sommarparkeringen kommar att finnas i fem olika garage runtom i Stockholm. Och kostnaden blir lägre än det vanliga parkeringsavgiften.

– Bilar som inte behöver stå på gatan försöker vi få bort. Det är bättre för framkomligheten och trafikmiljön, säger Daniel Helldén (MP).

Det handlar om fem parkeringshus, tror du att det gör någon skillnad?

– Vi provar nu för att se hur det fungerar och hur efterfrågan är, sedan kan man ju utöka det om det faller väl ut.

Här är parkeringshusen där sommarparkering erbjuds

P-hus Råcksta, Jämtlandsgatan 119, Vällingby

P-hus Brommaplan, Klädesvägen 15, Bromma​

Ropstens infartsparkering, Gasverksvägen, Ropsten

P-hus Sjöstaden, Skeppsmäklargatan 1, Hammarby Sjöstad

Ytparkeringen Hundkapplöpningen, Vinggatan, Skarpnäck​

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.