Foto: SVT

Stockholm klättrar som turiststad

Uppdaterad
Publicerad

Av 121 städer i Europa ligger Stockholm på plats elva på listan över Europas mest attraktiva resmål. Fler turistar i Stockholm än i till exempel Hamburg och Amsterdam, visar ny rapport.

På ECM Benchmarking Reports internationella lista, som mäter hur turismen utvecklas i Europas städer har Stockholm gått från plats 13 till elva när det gäller antalet gästnätter.

När det gäller turism är Stockholm en av de städer i Europa som växer snabbast. Både om man tittar på hur många från andra länder som turistar här och svenska turister. Antalet gästnätter har ökat med 6,5 procent det senaste året, enligt rapporten.

Populärt bland britter

Främst är det turister från USA och från Storbritannien som verkar se Stockholm som ett attraktivt resmål, även om städer som London, Paris och Rom fortfarande är klart mer populära.

– Vi arbetar långsiktigt med Stockholms varumärke för att det ska utmärka sig internationellt, Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholm, i ett pressmeddelande. Därför är det glädjande att se bra resultat, det visar att Stockholms attraktionskraft som besöksstad ökar allt mer.

Stockholms placeringar i rankingen

Visa

Antal gästnätter totalt: Plats 11

Antal internationella gästnätter: Plats 21

Ökat antal gästnätter: Plats 7

121 städer finns med i rankingen

källa: ECM, The European Cities Marketing

Benchmarking Report 2015-2016

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer