Ett hav av blommor dagarna efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Stockholms stad uppmärksammar årsdagen av terrorattacken

Publicerad

Stockholms stad kommer tillsammans med regeringen att uppmärksamma årsdagen av terrordådet på Drottninggatan genom en manifestation för att visa att Stockholm ”är och ska vara en öppen demokratisk stad”. Samtidigt hedras offer och anhöriga.

Stockholm och Sverige drabbades av ett terrordåd den 7 april 2017 när fem personer dog och många skadades efter att ha blivit påkörda i lastbilsattacken på Drottninggatan.

Det är en dag som för många alltid kommer att vara märkt av sorg, skriver Stockholms stad på sin webbplats. ”Men det är också dagen då stockholmarna, svenskarna och alla våra vänner visade djup solidaritet och medmänsklighet. För att påminna om vikten av ett fortsatt öppet samhälle och för att hedra offer och anhöriga, anordnas på årsdagen en minneskonsert”, skriver Stockholm stad.

Minneskonsert på årsdagen

Minneskonserten kommer att hållas i Kungsträdgården med start klockan 14.15 och pågå till 15.00. Programmet består av talare och musik.

I Adolf Fredriks kyrka uppmärksammas årsdagen bland annat med en minnesgudstjänst för särskilt inbjudna gäster.

Minnesstunder öppna för allmänheten arrangeras samma dag klockan 15.00 i bland annat Sankt Jacobs kyrka vid Kungsträdgården samt i andra kyrkor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Terrordådet i Stockholm

Mer i ämnet