Marwin Wallonius under VM i minne i Kina 2015. Arkivbild Foto: TT

Stockholmaren blev historisk mästare i minne

Publicerad

Den 23-åriga läkarstudenten Marwin Wallonius från Stockholm skrev in sig i historien när han vann SM i Minne för fjärde året i rad. Enligt Svenska minnesförbundet så har ingen lyckats med den bedriften tidigare.

Marwin Wallonius lyckades ta hem vinsten genom att bland annat minnas 98 historiska datum på fem minuter, 256 ord i rätt ordning på 15 minuter och 1370 siffror i rätt ordning på 30 minuter. Med den prestationen kan han nu titulera sig som svensk mästare, för fjärde året i rad.

Marwin Wallonius har tidigare berättat för SVT Nyheter Stockholm om knepen som får honom att minnas flera siffror i följd.

– När jag ser siffrorna läser jag dem som bokstäver i en bok så siffrorna blir som en berättelse för mig som jag visualiserar, sa han i samband med sin seger 2016.

Enligt minnesmästaren så kan vem som helst bli lika bra som honon. Allt handlar bara om intensiv träning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.