Drömmen om en vit jul kommer slå in i år enligt SVT:s meteorolog Jannicke Geitskaret, i alla fall i Stockholmsområdet. Här en julhälsning från Södermalm. Foto: Danielle Langert SVT/SVTVisa alla (4)
Visa alla (4)

”Stockholmarna kan räkna med en vit jul”

Uppdaterad
Publicerad

Snön kommer ligga kvar till julafton i Stockholms län. Det kan SVT:s meteorolog Jannicke Geitskaret slå fast efter den senaste väderprognosen. Och det kan dessutom komma att snöa ännu mer.

– På onsdag blir det dock någon enstaka plusgrad som gör att snötäcket sjunker ihop lite, men snön kommer inte försvinna, säger Jannicke Geitskaret.

Det är alltså kalluften som dominerar i Stockholms län fram till och med julafton och det blir ett par minusgrader. Undantaget kan vara kusten där det kan bli nollgradigt, så även i innerstan.

– Mitt inne i Stockholm är det mer osäkert med snön eftersom det ofta är lite varmare där.

På måndagen var snödjupet i Stockholms län tre till tio centimeter. Och det kan bli mer snö längre fram i veckan, enligt den senaste prognosen kan det till och med snöa på självaste julafton.

Vackert snötäcke i Enskede på måndagsmorgonen. Och snön blir kvar – det blir en vit jul! Foto: SVT

Halt väglag

Jannicke skickar med en liten varning för halt väglag efter onsdagens mildväder när det sedan fryser på igen.

– Det är skönt att det är en helg dagarna före julafton för att folk ska hinna resa utan att behöva stressa, när det nu blir snö och kallt, säger SVT:s meteorolog Jannicke Geitskaret.

Den som reser från Stockholm kan vänta sig snö norrut. Reser man till västkusten eller Skåne möts man av en grön jul men neråt Småland kan det eventuellt bli snö.

En mer detaljerad prognos inför hela julhelgen kommer på fredag.

Vi ligger kvar i kallare luft i dagarna fram mot julafton. Det kan även komma mer snö lite här och var i landet. På julafton ser det ut som om ett lågtryck på något sätt ska passera oss. Det kan ge mer snö i de södra och mellersta delarna av landet men vid Västkusten och i Skåne får vi troligtvis plusgrader och regn. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer