Foto: Linnéa Heppling, SVT

Stockholms Central utrymdes efter brandlarm

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms centralstation utrymdes vid 17-tiden på grund av rökutveckling. Tågtrafiken till och från Stockholm stoppades i samband med branden. Nu ska all trafik vara i gång med vissa förseningar.

Stockholms centralstation utrymdes under tisdagseftermiddagen efter att en fläkt börjat brinna. Nu har branden släckts och stationen är öppnad igen.

All tågtrafik stoppades

Tidigare var all tågtrafik till och från Stockholms centralstation stoppad. Nu är alla spår åter i trafik, men både fjärrtåg och pendeltåg kommer att dras med störningar.

– Det är en följdförseningar på minst en timme, säger Ulrika Karlsson på Trafikverkets presstjänst.

– Nu jobbar vi med att köra i kapp de förseningarna som uppkommit, säger Morgan Lindström på SJ:s pressjour.

Hela stationen öppnad igen

Till en början utrymdes hela centralstationen och efter några timmar kunde vissa delar öppnas upp igen. Vid 20-tiden öppnades hela centralstationen igen.

– Allt är öppnat nu det är bara den berörda restaurangen som är stängd, säger Lars Madsen, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

Det var i en fläkt på Burger King som det brann och den restaurangen är fortfarande stängd.

”Hon måste ju ha blivit jätterädd”

SVT-medarbetaren Linnéa Heppling var på centralen när brandlarmet gick och centralstationen började utrymmas. Sirener från brandbilar hördes från gatorna intill och människor strömmade ut genom utgångarna till bland annat Vasagatan.

– De flesta var lugna, men vissa blev jätterädda, säger Linnéa Heppling.

Hon berättar om en kvinna som kom springandes upp för rulltrappan med sin väska och föll precis mot slutet av trappan.

– Då lämnade hon väskan och fortsatte springa. Hon måste ju ha blivit jätterädd, säger Linnéa Heppling.

Hon beskriver läget som i övrigt ganska lugnt, och berättar att det snabbt kom en vakt som hindrade människor från att gå in i lokalen.

Enligt polisen finns det inte några uppgifter om personskador i samband med branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.