För att hålla koll på situationen kommer området kring Tele2 Arena i Johanneshov att övervakas med hjälp av drönare, enligt polisen. Foto: TT/Christine Olsson

Stockholmsderby – polisen varnar för trafikstörningar

Uppdaterad
Publicerad

Det är risk för stora trafikstörningar i Stockholmstrafiken när tusentals människor ska ta sig till och ifrån fotbollsderbyt mellan Hammarby-AIK på Tele2 Arena i Johanneshov under söndagen.

Söndagens fotbollsmatch börjar kl 15.00 och polisen varnar för trängsel i kollektivtrafiken och köer på stadens vägar. För att underlätta framkomligheten och förebygga ordningsstörningar kommer polisen ha personal i området. 

– Ska man åka och handla eller röra sig i området så kan det vara svårare än vanligt att komma fram och hitta parkeringar, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson.

Det kan också förekomma eventuella förändringar i kollektivtrafiken och vissa områden kommer även att övervakas med drönare, det skriver polisen på sin hemsida.

Det här ska du tänka på när du står i bilkö

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.