Stockholmsderbyt – polisen rustar upp

Publicerad

Inför Stockholmsderbyt väntas trängsel och ett högt tryck i kollektivtrafiken, enligt Solna stads hemsida. AIK möter Hammarby under eftermiddagen och biljetterna är slutsålda. Det väntas bli publikrekord och polisen har rustat upp ordentligt för att det ska vara en trygg stämning under matchen.

Närmare 50.000 åskådare förväntas besöka Friends Arena idag för Stockholmsderbyt. Enligt Solna Stads hemsida innebär det mer trängsel än vanligt och starkare tryck i kollektivtrafiken, därför rekommenderas man att planera sin väg ordentligt och bortse från att ta bilen om man är boende i Solna.

”Man pratar om publikrekord”

Polisen har rustat upp och förberett inför derbymatchen. De upplever att de har lagt ner tillräckligt med resurser för att klara av alla möjliga situationer som kan uppstå.

– Det som skiljer det här från tidigare matcher är att det kommer vara väldigt mycket folk, man pratar ju om publikrekord så det kommer även att handla om en logistisk utmaning med att få ut folk sen. Annars utgår vi från att det kommer att bli en trevlig och trygg stämning, publiken kommer att se bra fotboll, säger Lars Byström, presstalesman vid polisregion Stockholm.

Har du något råd att ge till besökarna?

– Se till att gå ut i god tid innan matchen börjar för det kommer att vara mycket folk, säger han.

Tips för att komma fram till Friends Arena:

Är du boendes i Solna är cykel eller promenad kanske smidigaste sättet att ta sig till arenan. Annars är kollektivtrafiken ett bra alternativ om avstånden är längre – tänk bara på att planera resan i förväg och ta gärna i med lite extra marginal för att slippa onödig söndagsstress. Rekommendationen från arrangören är att nyttja tunnelbanan som går till/från Solna centrum (ca 10-15 min promenad till arenan). Även pendeltåg går. Spana in SL:s hemsida eller app för mer exakt info.

Källa: Solna Stad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.