Paret greps efter en razzia på massagesalongen. Foto: TT

Stockholmspolis åtalas för sexhandel på massagesalong

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna har idag åtalats för grovt koppleri efter en sexhandelsrazzia på en massagesalong i Stockholm. De båda har suttit häktade sedan den 20 maj i år. Mannen är anställd som polis i Stockholmsområdet.

Polisens sektion för människohandel har under våren tagit ett krafttag mot sexhandel i Stockholmsområdet. Ett stort tillslag i maj resulterade i att elva misstänkta sexköpare avslöjades på flera adresser i Vasastan och Östermalm.

Den nu åtalade polisanställde mannen och kvinnan greps efter en razzia på en massagesalong i Stockholm.

Åklagaren: Utnyttjat flera målsäganden

– Jag har åtalat paret för grovt koppleri eftersom de tillsammans och i samråd bedrivit en massagesalong i centrala Stockholm där de har främjat och utnyttjat att flera målsäganden har sålt sexuella tjänster mot ersättning. Jag menar att kvinnan har sett till att andra kvinnor varit där och sålt sexuella tjänster, säger chefsåklagare Per Nichols i ett pressmeddelande.

Utöver grovt koppleri åtalas kvinnan dessutom för grovt bokföringsbrott och mannen för medhjälp till grovt bokföringsbrott. Mannen åtalas också för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, brott mot vapenlagen samt dopningsbrott.

Pågick under två års tid

– Ärendet har utretts av utredare dels på avdelningen för särskilda utredningar, dels på människohandelssektionen inom Polismyndigheten, säger Per Nichols.

Brotten ska ha skett mellan maj 2018 och maj 2020, och paret ska ha fått in åtskilliga miljoner på verksamheten. De ska också ha tjänat pengar vid sidan av som de inte bokfört.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.