Foto: SVT

Stökigt under festival i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Två personer blev knivskurna i samband med en festival i Kungsträdgården i Stockholm. Båda händelserna rubriceras som mordförsök.

– Det har varit riktig kalabalik, säger Kristoffer Samsing, stationsbefäl vid citypolisen i Stockholm, till Aftonbladet.

Polisen larmades till Sergels torg efter att en knivskadad man hittats på platsen. Mannen ska ha skadats i Kungsträdgården och sedan tagit sig till torget. Han fördes med ambulans till sjukhus. Hans tillstånd bedöms vara allvarligt men inte livshotade.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Ingen misstänkt har gripits.

Under eldfesten Chaharshanbeh Soori, som anordnades i Kungsträdgården, utbröt ett stort bråk och ytterligare en man har rapporterats knivskuren.

Flera personer fördes bort

Anmälningar om misshandel och sexuellt ofredande har också gjorts i samband med festivalen, rapporterar P4 Stockholm. Under onsdagsmorgonen uppger polisen att åtminstone elva personer fick föras bort från platsen av polisen för att försöka förebygga bråk.

– Vi fick också rapporter från poliser i trångmål och skickade förstärkning. Vi hade till och med poliser som eskorterade ett gäng tillbaka till Uppsala. Det var bråk på pendeltåget och vi fick överlämna dem till Uppsalapolisen, säger Kristofer Samsing.

Enligt polisen utbröt det även ett större bråk på tåg från Stockholm till Uppsala och Bålsta då uppskattningsvis 200 personer skulle ta sig från festivalen. På tågen ska det blivit stökigt och bråket fortsatte på stationen i Uppsala. Tretton polispatruller var involverade i insatsen i Uppsala och sex i Bålsta. Polis från Stockholm fanns med ombord på tågen.

En anmälan om misshandel gjordes. Ingen person ska ha blivit allvarligt skadad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.