Signalfelet orsakar trängsel vid Sundbyberg. Foto: Frida Jareteg/SVT

Förseningar i pendeltågstrafiken efter omfattande signalfel

Uppdaterad
Publicerad

Det är sedan klockan 04.50 störningar i pendeltågstrafiken mellan Sundbyberg och Älvsjö. Orsaken är ett signalfel i Sundbyberg. Strax innan klockan 16 på onsdagseftermiddagen sattes trafiken igång igen men med kraftiga förseningar.

Inga tåg på linje 43 stannade under onsdagen fram till 16-tiden vid stationerna Årstaberg, Stockholms södra, Stockholm City, Stockholm Odenplan. Tågen gick däremot mellan Sundbyberg och Bålsta samt mellan Älvsjö och Västerhaninge/Nynäshamn men med vissa inställda avgångar och förseningar.

Inställda tåg orsakar trängsel

Signalfelet orsakade också trängsel vid Sundbyberg centrums tunnelbanestation. Enligt både SL och Trafivkerket var tågen igång igen strax innan klockan 16, men inte enligt tidtabellerna.

Pendeltåg på linje 40, 41 och 44 gick som vanligt.

Även fjärr- och regionaltåg mellan Stockholm C-Västerås-Arboga-Hallsberg-Göteborg påverkades av signalfelet. SL:s reparatörer var på plats klockan 05.10.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.