Ett fullproppat tåg vid Fridhemsplan strax innan klockan 18. Foto: Margareta Benson/SVT

Tekniskt fel orsakade stopp på tunnelbanans blå linje

Uppdaterad
Publicerad

Ett tekniskt fel orsakade stopp på tunnelbanans blå linje mellan Västra skogen och Kungsträdgården. Strax efter klockan 18 var trafiken igång igen men med oregelbundna avgångar.

Resenärer på tunnelbanans blå linje hänvisades till alternativa resvägar efter ett tekniskt fel som orsakade stopp mellan Västra skogen och Kungsträdgården. Stoppet pågick i ungefär en timme och strax efter klockan 18 gick tågen igen, dock med viss oregelbundenhet.

I det första skedet var det även stopp på gröna linjen mellan T-Centralen och Odenplan på grund av signalfel, men där kom trafiken igång relativt snabbt.

Det har även varit störningar i spårvägstrafiken. I city orsakade regnet vattensamlingar på spåren vilket ledde till förseningar. Ett tekniskt fel orsakade även stopp på Lidingöbanan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.