Visa alla (2)

Stopp i t-banan stor del av morgonen och förmiddagen

Publicerad

Tunnelbanans gröna linje drabbades av ett långvarigt stopp på torsdagen. Under hela morgonen och förmiddagen stod trafiken stilla mellan Fridhemsplan och Brommaplan. Stoppet påverkade även busstrafiken i innerstan då vissa bussar omdisponerades för att ersätta tunnelbanetrafiken. Trafiken var åter i gång strax efter kl 11.30.

Problemet på gröna linjen började redan tidigt på torsdagsmorgonen. Enligt SL:s presstjänst berodde stoppet på ett fel i ett ställverk, vilket gjorde att det blev stopp i trafiken i båda riktningarna mellan Brommaplan och Fridhemsplan. Stoppet gav oregelbunden trafik på hela gröna linjen, och ett 50-tal bussar sattes in för att ersätta den inställda tunnelbanetrafiken.

Cecilia Bengtsson är på väg till jobbet och står vid åttatiden i kö för att komma på 4:ans buss vid Fridhemsplan.

– Det var ju tråkigt med stoppet. Jag åker från Hässelby och det var likadant i tisdags. Då var jag mindre glad. Vi får se hur det går att komma på bussen, det är mycket folk, säger Cecilia Bengtsson.

Resenärer går på buss på Fridhemsplan under torsdagsmorgonen. Foto: Astrid Eiderbrant/SVT

Även den blåa linjen drabbades av stopp på sträckan Akalla-Kista under morgonen men där rullar trafiken igen sedan klockan 07.40. Stoppet berodde på ett växelfel.

Nockebybanan inställd

Busstrafiken i innerstan påverkades av tunnelbanans stopp, med förseningar och indragna avgångar som följd. En del bussar omdisponerades för att ersätta tunnelbanetågen som stod stilla.

Spårvägstrafiken på Nockebybanan var under morgonen och förmiddagen helt inställd på grund av signalfel i Alvik.

På Roslagsbanans Kårstalinje var trafiken inställd mellan Kårsta och Bällsta under morgonen på grund av strömavbrott, men den är nu igång igen.

Det har även varit förseningar i pendeltågstrafiken från Märsta/Uppsala mot Södertälje på grund av ett växelfel vid Häggvik men där rullade det som vanligt igen vid åttatiden på torsdagsmorgonen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer