Tunnelbanetrafiken rullar igen efter tidigare stopp

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit stora problem i tunnelbanetrafiken på onsdagsmorgonen. Både gröna och röda linjens trafik stod stilla efter att en person tagit sig ner på spåren. Vid halvåttatiden var trafiken i gång igen.

– Jag har precis fått besked att ordnigen är återställd och att man har kunnat slå på strömmen igen, säger Henrik Palmér på SL:s pressjour klockan 07.30.

Det var strax före klockan sju på onsdagsmorgonen som det larmades om att en person tagit sig ner på spåren.

– Vi var tvungna att slå av strömmen under tiden man letade efter personen, säger Henrik Palmér.

Som en följd blev det stopp på trafiken både på röda och gröna linjen. På röda linjen stod trafiken stilla mellan Zinkensdamm och Östermalmstorg, på gröna linjen var det stopp mellan Medborgarplatsen och Hötorget.

Resenärer får räkna med oregelbunden trafik och inställda avgångar under resten av morgonen.

– Det är klart att det blir stora problem när något sådant här händer. Vi gör vad vi kan för att få trafiken att gå som vanligt så snabbt som möjligt. Men man kommer behöva ha tålamod, resandet kommer ta längre tid än vanligt nu på morgonen, säger Henrik Palmér.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.