Räddningstjänsten söker med helikopter i Årstaviken. Foto: Hannes Fossbo/SVT

Sökinsats vid Årstaviken avslutad

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten sökte under torsdagsförmiddagen efter en eventuell kropp i vattnet vid Årstaviken efter att ha fått ett larm från en privatperson. Både ytbärgare och helikopter var med i sökandet men ingen kropp påträffades.

Storstockholms brandförsvar fick på torsdagsförmiddagen larm från en privatperson som sa sig ha sett en kropp i vattnet vid Årstaviken söder om Södermalm.

– Vi söker efter en kropp i isrännan men har inte hittat någon ännu, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar, till SVT strax före klockan 10. Något senare avslutades insatsen då ingen kropp påträffats.

Enligt Eriksson är det inte ovanligt att människor som ser något på håll tror att det är en kropp men att det oftast rör sig om gamla granar, bojar eller plastpåsar.

– Men vi chansar inte, även om vi inte funnit något som tyder på att det ska vara en kropp, säger Hans Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.