Bromma drabbas hårt av inbrott. Foto: SVT

Stor ökning av inbrott i Bromma

Uppdaterad
Publicerad

Inbrotten i lägenheter och villor har ökat markant i Bromma under 2017 jämfört med förra året. En av de drabbade är Sara som fått besök av inbrottstjuvar tre gånger de senaste åren.

– Vi har haft ett fullbordat inbrott där de tömde hela huset. Två gånger har de varit i huset när larmet har gått och då har vi lyckats skrämma iväg dem med larm och grannar, säger Sara som bor i Bromma.

Ökning med över 20 procent

Sara är inte ensam om att drabbas av inbrott i Bromma. Statistik visar att inbrotten under årets första elva månader ökat rejält jämfört med året innan. Hittills i år har 392 inbrott och inbrottsförsök skett i Bromma, varav 228 i villa och radhus.

Under 2016 var siffran för motsvarande period 309. Det är en ökning med drygt 21 procent och då har inte sista veckan i november 2017 räknats med.

Inbrotten har ökat med 21% i Bromma sedan 2016.

– Tyvärr är det en period med mycket inbrott. Man tror att man kan hitta stöldbegärligt gods i dessa områden, säger Stefan Berg, kommunpolis.

I en rapport från Nationella Operativa Avdelningen, NOA, som kom förra året begås majoriteten av inbrott av internationella kriminella nätverk, framför allt från Östeuropa.

Sara, Brommabo Foto: SVT

– Vi har hund och när han inte är hemma sätter jag alltid på larmet. Man tänker ju på det, även när man är borta, säger Sara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.