Visa alla (2)

Stor ovisshet bland föräldrar när nattförskola i Botkyrka stänger

Publicerad

I januari möttes föräldrar i Tumba av beskedet att kommunens nattöppna förskola, ”nattis”, läggs ner första mars. Anledningen är att det i dag är för få barn där nattetid. SVT Nyheter har träffat två ensamstående föräldrar som ser det här beslutet som ett dråpslag.

Utbildningsnämndesns ordförande Emanuel Ksiazkiewicz Pettersson.

Johana Sepulveda och Jessica Fjellman har båda barn på nattis och är kritiska till hur kommunikationen kring beslutet gått. De menar att de fortfarande inte vet vad som händer med nattverksamheten framöver.

Enligt Emanuel Ksiazkiewicz Pettersson (S), utbildningsnämndens ordförande, kommer stängningen att ske successivt under våren.

– Vi kommer inte slänga ut någon på gatan utan jobbar på att hitta alternativa lösningar. Det skulle exempelvis kunna vara att vi köper en tjänst från en annan kommun eller att vi håller öppet tills familjerna har hittat en lösning själva, säger Emanuel Ksiazkiewicz Pettersson.

I videon berättar Johana Sepulveda och Jessica Fjellman vad kommunens beslut innebär för dem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer