Polisen sköt en person under ett gripande efter en stor insats i Stockholm under söndagsnatten. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Man skjuten av polis under stor insats i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En man har skjutits av polisen i samband med ett gripande efter en stor polisinsats i Stockholm under söndagskvällen. Den skjutne mannen misstänks för förberedelse till mord.

– Jag kommer inte att kunna gå in på fler detaljer i nuläget, säger Lena Baakki, vakthavande befäl vid polisen.

Larmet om händelsen inkom till polisen vid 20.30-tiden på söndagen. En stor insats med ett flertal polisbilar och ambulanser pågick långt in på natten på ön Stora Essingen i Stockholm, vilket Expressen var först att rapportera om.

Polisen avlossade skott

Enligt tidningen befann sig tungt beväpnade poliser på platsen.

Strax innan klockan 01.00 uppgav polisen att en man gripits misstänkt för brott, och under måndagsmorgonen uppger polisen att det handlar om den skjutne mannen som nu är anhållen misstänkt för förberedelse till mord.

– Polispersonal har blivit tvungna att avlossa skott i samband med gripandet. Den här personen är förd till sjukhus, inte livshotande skadad, säger Lena Baakki till SVT Nyheter.

SOS Alarm: ”Handlar om våld”

Vad som hänt är i nuläget oklart och polisen är mycket förtegna om händelsen, men SOS Alarm säger till SVT Nyheter att det rör sig om någon typ av våld:

– Vi har haft fyra ambulanser på plats. Jag vet inte hur många som är kvar utan det hänvisar jag till polisen. Det handlar om våld på något sätt men exakt vad våldet innefattar vet jag inte och det är inget jag uttalar mig om heller, säger Patrik Svensson, teamledare på SOS Alarm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.