Åtta män har frihetsberövats efter en skottlossning i Fisksätra. Foto: Blåljusbilder

Två män allvarligt skadade i skottlossning – bägge misstänkta för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern har skadats allvarligt i en skottlossning i Fisksätra i Nacka kommun. De bägge är frihetsberövade och misstänks för försök till mord och grovt vapenbrott.

– Ytterligare sex personer har suttit frihetsberövade under natten men de har nu släppts. De är fortfarande misstänkta för inblandning i skjutningen, säger Åsa Wallentin, polisens presstalesman till SVT Stockholm vid 11.15 på söndagsförmiddagen.

– Vid 01.30 har vi fått in ett stort antal larm om att en skottlossning ägt rum i Fisksätra i Nacka kommun, säger Ola Österling, polisens presstalesperson.

En stor polisinsats inleddes och man sökte med hundpatruller i området, höll vittnesförhör och hämtade in filmer från övervakningskameror. Exakt vad som hänt kan polisen i nuläget inte gå in på.

Är det flera som avlossat skott?

– Det kan jag inte svara på. De rollerna ska nu utredas.

En förundersökning gällande bland annat försök till mord och vapenbrott har inletts. Polisen har spärrat av brottsplatsen för teknisk undersökning och flera föremål har tagits i beslag.

– De två männen som nu är frihetsberövade är allvarligt skadade men det ska inte röra sig om livshotande skador, säger Åsa Wallentin, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.