Insatsstyrkan var på plats på flera adresser i södra Stockholm under söndagskvällen. Foto: JanneÅkesson/Swepix

Stor polisinsats i Stockholm på söndagskvällen – polisen förtegen

Uppdaterad
Publicerad

Insatsstyrkan har under söndagskvällen varit på plats på flera adresser i Stockholm – men polisen är mycket förtegen om vad ärendet gäller.

Polisens insatsstyrka har under kvällen varit på ett antal adresser i södra Stockholm, men polisen är förtegen om vad insatsen handlar om.

– Det är ett utredningsärende som vi håller på med, så mycket mer kan jag inte säga i det ärendet, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid polisen region Stockholm. 

Varför har ni extra tungt beväpnad polis på platsen?

– Det beror troligtvis på farligheten på dem man ska gripa.

Vad kan du säga om gripanden?

– Ingenting.

Ambulanser på plats

Det ska även ha varit flera ambulanser på plats vid insatsen, men varför sjukvårdspersonal har kallats in vill polisen inte heller gå in på.

– Ibland vid våra insatser har vi sjukvårdspersonal som vi samverkar med.

Polisen uppger på sin hemsida att det under söndagen har anhållits två personer misstänkta för mordförsök efter att en man hittats med allvarliga skottskador i Liseberg i södra Stockholm på lördagen, men om söndagens insats har kopplingar till händelsen under lördagen vill polisen inte kommentera. De två anhållna är även misstänkta för grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.