Flera personer omhändertogs efter bråket på Sergels torg. Foto: Marco Blomberg

Nio omhändertagna efter våldsamt upplopp på Sergels torg

Uppdaterad
Publicerad

Ett massivt polisuppbåd var på plats under lördagseftermiddagen på Sergels torg efter bråk mellan anhängare till nazistiska NMR och motdemonstranter.

Totalt har nio personer omhändertagits, varav två gripits.

En sammandrabbning inträffade mellan två olika grupperingar mitt i centrala Stockholm på lördagseftermiddagen.

Enligt uppgifter till SVT hade ett 20-tal NMR-anhängare tagit sig till Sergels torg. Samtidigt hade Ung vänster via sociala medier uppmanat folk att ansluta sig till torget för en motdemonstration.

– Det rör sig om två olika grupperingar med otillåtna demonstrationer som vi har fått hantera, säger Mats Eriksson, kommunikatör på Stockholmspolisen.

Försökte misshandla polis

Två personer har gripits. En av dem är misstänkt för misshandel och den andra personen är misstänkt för försök till våld mot tjänsteman.

– Tjänstemannen är en polis. Hen har inte skadats och vad vi känner till har inga andra personer kommit till skada, säger Mats Eriksson.

Ytterligare fyra personer omhändertogs och tre avlägsnades från platsen. Polisen har upprättat två anmälningar om olaga demonstration.

Strax innan klockan fyra uppgav polisen att det var lugnt på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.