Polisen håller på att leta igenom köpcentret efter uppgifter om att obehöriga finns inne i lokalerna. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Stor polisinsats vid köpcentrum – obehöriga inne i lokalerna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen letade under tisdagskvällen igenom köpcentret Stinsen i Sollentuna norr om Stockholm. Det efter att en väktare slagit larm om att obehöriga personer har tagit sig in i byggnaden – enligt uppgifter till Aftonbladet ska de ha varit beväpnade.

– Vi håller på att gå igenom köpcentrum nu med vår personal, säger Towe Hägg, presstalesperson på polisen, till SVT Nyheter vid 23-tiden.

Larmet kom till polisen klockan 22.07 på tisdagskvällen. En väktare slog då larm om att två obehöriga personer hade setts inne i köpcentret.

Ett flertal polisbilar fanns på platsen och letade igenom köpcentret.

Rör det sig om beväpnade personer?

– Det är ingen uppgift jag har att berätta. Jag vet att väktarna har sett obehöriga personer och vi håller på att leta igenom det, säger Towe Hägg, presstalesperson på polisen, till SVT Nyheter.

Polisen rubricerar det inledningsvis som ett olaga intrång. Men efter att ha letat igenom köpcentret avslutade de insatsen.

”Polisen har sökt igenom köpcentrumet utan att finna några obehöriga personer. Det finns inte heller några tecken på inbrott”, skriver polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.