Stora mängder vatten läckte ut på Skolgatan i Kungsängen. Foto: Upplands-Bro kommun

Vattnet tillbaka i Upplands-Bro

Uppdaterad
Publicerad
Strax efter klockan två på tisdagseftermiddagen uppstod en större vattenläcka i Kungsängen och flera områden i Upplands-Bro och Sigtuna blev utan vatten. I samband med reparation uppstod ännu en läcka och alla i kommunen måste ta det försiktigt med vattnet.

Vattenläckan var på Skolvägen i Kungsängen, intill en idrottshall. Där hade vatten kommit upp i stora mängder från marken och det ledde till att asfalten sjönk ihop under en buss, vilket tidningen Mitt i rapporterar om.

– Man har evakuerat alla ombord och det är inga personskador. Bussen är bärgad från platsen och polisen har lämnat platsen, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Arbetat hela natten

Tidigare under dagen utförde vattendistributören Norrvatten och kommunen reparationsarbete.

– VA-jouren har arbetat under hela natten för att få igång vattnet till kommunens hushåll och verksamheter som skolor och förskolor, säger Henrik Kristensson, VA-chef i ett pressmeddelande.

I samband med reparationsarbetet uppstod ännu en läcka, den här gången en mindre, vilket gjorde att vissa hushåll fick vänta på vattnet. Men under onsdagen vid lunchtid hade alla hushåll i kommunen fått tillbaka vattnet och den mindre vattenläckan på Mistelvägen är lagad.

Måste spara på vattnet

Däremot uppmanar kommunen alla, både hushåll och verksamheter, att vara mycket sparsamma med vattnet i kommunen. Det är bra att inte tvätta bilen, duscha för länge, fylla poolen och liknande säger man på kommunen.

– Reparationsarbetet kommer att pågå under några dagar. Under den tiden kan det uppstå fler vattenläckor, främst på gamla ledningar som finns i äldre delar av kommunen, avslutar Henrik Kristensson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer