Storbråk på uteservering i Gamla stan – fem till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort bråk bröt ut på en uteservering till en pub i Gamla stan i Stockholm, vid midnatt. Polisen bekräftar för SVT Nyheter att det rör sig om en uppgörelse mellan två supporterfalanger kopplade till den högriskmatch i fotbollsallsvenskan som spelas i Stockholm under söndagen.

Polis och ambulans larmades vid midnatt om ett pågående storbråk utanför en restaurang i Gamla stan. Ett stort antal personer attackerade en annan grupp på uteserveringen till en krog.

Enligt ett vittne som Aftonbladet talat med var det 20-30 personer som försökte attackera en grupp inne på krogen.

Tämligen omgående kunde polisen konstatera att det rört sig om ett slagsmål mellan supportergrupperingar kopplade till den allsvenska fotbollsmatchen mellan AIK och IFK Göteborg som kommer att spelas under söndagen.

– Sex personer har skadats, och fem har fått föras med ambulans till sjukhus. Men det är inga allvarligare skador, säger Mathias Hedwall, journhavande förundersökningsledare vid Stockholmspolisen, till SVT Nyheter.

”Serveringspersonal givetvis skärrade”

Polisen uppger att man i samband med händelsen, som rubriceras som grov misshandel, har kontrollerat flera personer. Ingen har dock frihetsberövats.

– Vittnen och serveringspersonal har givetvis blivit skärrade av det här, men ingen av de fysiskt skadade här är från tredje part utomstånde part, säger Mathias Hedwall.

Tidningen Aftonbladet har pratat med ytterligare ett vittne om händelsen:

– Vi var inne vid baren, hade precis beställt in en öl och hör då en stor smäll. Sedan ser vi bara att folk rusar in, stolar kastas och folk bara flyger runt. Det är näve mot näve. Fullt slagsmål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.