Nio personer har evakuerats efter att en brand bröt ut i ett bostadsområde i Brännkyrka natten mot torsdagen. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Storbrand i radhus – boende evakuerades

Uppdaterad
Publicerad

En omfattande brand rasade i ett radhus i Brännkyrka söder om Stockholm under natten till torsdagen. Flera personer fick evakueras.

– Vi fick larmet klockan 3.53 och var där några minuter senare, men det hann sprida sig till vinden, sade räddningstjänstens ledningsbefäl Tommy Wållberg under natten.

Alla som befann sig i byggnaden, totalt nio personer, evakuerades och togs om hand av polis och personal från kommunen.

Skador i bostäderna

Sex brandstationer bekämpade lågorna under natten, men på torsdagsmorgonen hade räddningstjänsten trappat ned på insatsen.

– Vi har en station kvar för lite efterkontroll, men annars har vi lämnat, säger Niklas Nordvall, ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Samtliga fyra bostäder i huset påverkades av branden.

– Det verkar som att alla fyra bostäder kommer att få rök-, brand- och vattenskador, men inga personer har skadats, säger Tommy Wållberg.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet efter branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer