Tallinks färja Victoria 1 tog in vatten på väg mot Stockholm och fick vända tillbaka till Tallin. ARKIVBILD.

Stormdrabbad färja har lagt till

Publicerad

En av Tallinks passagerarfärjor började ta in vatten när den åkte in i stormen Helga i går kväll.

Färjan, som var på väg mot Stockholm med cirka 1 500 passagerare tvingades vända på Östersjön.

– Det var obehagligt, säger passageraren Ninna Bengtsson.

Kraftig sjögång

Det var omkring midnatt som det plötsligt meddelades i högtalarna att färjan skulle vända tillbaka mot Tallinn. Någon anledning angavs inte. Tidigare under kvällen hade däck stängts av på grund av regnet och de hårda vindarna och inne i båten kände passagerarna tydligt den rejäla sjögången, berättar Ninna Bengtsson.

– De sade bara att nu vänder vi tillbaka. Det var jättedramatiskt. Man var mitt ute på havet och det var guppigt och gungigt och så visste man inte vad som hänt.

Färjan tog in vatten i stormen

Enligt rederiet tvingades de vända tillbaka efter att färjan börjat ta in vatten sedan två fönster skadats i samband med att en antenn slitits loss. Bilder från båten visar vatten som flödar över golvet i en av färjans korridorer, som evakuerades.

– Alla hade ju ett visst fartyg i åtanke, säger Ninna Bengtsson, och syftar på Estonia som förliste på Östersjön på 90-talet.

Färjan närmade sig Tallinn vid 3.30-tiden, och låg ett tag utanför stadens kust innan den lade till. Vid 7-tiden hade passagerarna börjat kliva av båten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer