Visa alla (3)

Stormen påverkar Stockholmstrafiken

Publicerad

De hårda vindarna påverkar kollektivtrafiken i Stockholm. Roslagsbanan och Saltsjöbanan stoppades under morgonen och går under dagen med reducerad trafik. Bussar utanför innerstaden har flera turer inställda.

– Nu går trafiken både på Roslagsbanan och Saltsjöbanan, men med reducerad trafik och ersättningsbussar på vissa sträckor, säger Christer Ekelund kommunikationschef på Arriva och hänvisar till SL:s hemsida för de senaste uppdateringarna.

Saltsjöbanan stängd

Både Saltsjöbanan och Roslagsbanan fick ställa in sina turer under morgontimmarna då de fallit ned både träd och kontaktledningar på spåren.

Ett tåg på Saltsjöbanan körde in i en kontaktledningen under morgonen. Foto: TT

När vi når Arriva som ansvarar för trafiken på Saltsjöbanan och Roslagsbanan vid 11-tiden så bekräftar de att trafiken är igång igen.

– Stoppet på Saltsjöbanan berodde på att ett tåg kört in i nedfallna kontaktledningar vid Östervik, tre vagnar skadades vid kollisionen, säger Christer Ekelund kommunikationschef på Arriva.

Tunnelbanan vid Brommaplan

Ett nedfallet träd som påverkar en kontaktledning i närheten av Brommaplan i västra Stockholm gör att tunnelbanans gröna linje går med enkelspårsdrift tidigt på morgonen. Personal finns på plats för att kapa trädet och få bort det.

Problem med busstrafiken

Det är även stora problem för busstrafiken. Enligt SL:s hemsida är flera turer inställda utanför innerstaden på grund av hinder på vägen, framför allt i Norrtälje. Även pendeltågen har inställda avgångar.

Skärgårdstrafiken

Även skärgårdstrafiken påverkas av stormen. Redan i går kväll togs det beslut om att flera linjer delvis skulle dras in i dag på grund av hårda vindbyar. Ytterligare bryggor kan påverkas av vädret under morgonen.

Även om det kommer att vara fortsatt väldigt blåsigt i stora delar av landet är vindarna långsamt avtagande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stormen Alfrida

Mer i ämnet