Foto: Martin Åkerblom SVT

Störningar i pendeltågstrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan hade pendeltågen urspårningar, signalfel och reparationer. Nu är det elfel, mitt i rusningstrafiken. Det innebär störningar mellan Älvsjö och Stockholm City och påverkar samtliga linjer söderifrån till Stockholm och även tåg söderut från Stockholm.

Orsaken till störningarna i pendeltågtrafiken beror på ett elfel i Älvsjö. Problemen blev kända strax före klockan 15 på måndagseftermiddagen. Trafikverkets prognos är att felet ska vara åtgärdat klockan 5 på tisdag morgon.

Linjer som påverkas

Mellan Bålsta-Nynäshamn är det störningar på linje 35 mellan Älvsjö och Stockholm City.

– Tågen som kommer från Nymnäshamnhållet mot Bålsta vänder vid Älvsjö. Och tågen som kommer från Bålsta mot Nynäshamn vänder vid Stockholm City, säger Ulrika Nilsson Lokrantz på Trafikverkets pressjour.

SL hänvisar till pendeltåg på linje 36 för resa mellan Älvsjö-Stockholm City.

Även Uppsalapendeln påverkas

På linje Uppsala-Älvsjö är det enligt SL stopp i trafiken på linje 38 mellan Älvsjö och Årstaberg. SL hänvisar dessa resenärer till pendeltåg på linje 36 mellan Älvsjö-Årstaberg. För att hålla sig uppdaterad på sina resor kan resenärer hålla utkik på sl.se

15-20 minuter förseningar på övriga linjer

– Tågproblemen, till följd av elfelet, gör att det blir trångt i spåren och därmed påverkas även övriga pendeltågslinjer, som just nu över lag är 15-20 minuter försenade, säger Ulrika Nilsson Lokrantz.

Hon säger också att det kan bli så att tågtrafiken på pendelsträckan Älvsjö-Stockholm City trafikeras lite tidigare än 19-20-tiden.

– Den kan komma igång lite tidigare men i så fall med reducerad trafik, säger Ulrika Nilsson Lokrantz.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer