Stort beslag av alkohol och tobak i Botkyrka

Publicerad

I söndags påträffade polisen stora mängder alkohol i samband med ett fordonsstopp. I fordonet fann de en stor mängd alkohol och tobak och nu misstänkts två personer för illegal alkoholförsäljning.

I en husrannsakan av förarens bostad fann polisen mer alkohol men även cigaretter och en större mängd kontanter och kunde även gripa ytterligare en person utöver föraren.

Enligt polisen ska föraren haft ytterligare två bilnycklar på sig och även i dessa fordon hittade man alkohol och tobak. En elpistol och pepparsray ska också ha hittats.

De två personerna har släppts men misstankarna om brott mot alkohollagen och vapenbrott kvarstår.

– Det är givetvis allvarligt att illegal sprit, vars kvalitet är osäker, säljs till framför allt ungdomar. Det är viktigt att få bort så mycket som möjligt av detta, säger yttre befäl Erik Lindblad vid Botkyrka lokalpolisområde i ett pressmeddelande på polisens hemsida.

Enligt Anders Bryngelsson, presstalesperson hos polisen i Stockholm, uppskattar man att fyndet bestod av ungefär 200 liter alkohol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.